Monday

Raya ke

bismillah..


selamat hari raya semuaaa..


haa aku ucap ni di kala aku kat office tau..
takdak mood langsung aku nk buat keja..
aku nk p beraya lagii.. tak puas weiii..


mcm aku gtau kat entry lepas, aku beraya kat Pedu lagi tahun nie..
geram aku tau dak..huhu..


ari selasa pagi aku dah start kemas beg semua dari Yan nk balik Pedu..
siap semua..siap salam2 bermaaf maafan siap..
bergenang ayaq mata aku..
mata mak aku..
mata kak aku..
mata tok aku..
sedihh tau dak..


sepatutnya turn aku beraya kat Yan kan..
tapi nak buat cena kan..
huhu..mungkin ada hikmah dia kan..


stay sna dari selasa sampai raya kedua.. lama gila kan..
haa tunggu tahun depan aku balas balik..hahaha...jahat gila bunyi dia.. wahahaha..

raya tahun ni memang tak beshh langsung..
dengan xkemana jugak laki aku bawak..
dengan baju raya aku tak cantik, tak selesa nak pakai,
dengan besaq kedabak kakak tu buat..
dengan tudung mcm org tua..
memang semua serba tak kena..


pastu langsung takdak gambaq raya kami berdua ka bertiga ka..
langsung takdak..
gambaq fatimah pun 2 3 keping ka dan snap amek..


entah la.. memang tak best langsung..
raya kedua tengahari baru aku gerak balik Yan.
singgah padang sanai umah besfren aku sat..pastu terus balik Yan..
sampai umah depa takdak lak..
rugi tak balik awai..kalo tak leh p beraya ngan famili aku kat padang serai..mesti best..

raya kedua dok umah ja..huhu..

malam tu baru aku ngn kak ten, kak cicilia n elit p amanjaya mall..
kak cicilia teringin nak p..
abg aku siap message aku awai g soh bwk kak cicilia p sana..
best gila rasa dpt hangout ngan adik beradik sendiri.. sempat jugak shopping kasut raya n kemeja kat laki aku sehelai..haha..
laki aku n abang aku p memancing malam tu.. haha..

pastu raya ketiga n keempat memang all out la p beraya..baru best..puas hati.. letih xpa.. nama pun raya kan..hehe..

tahun depan aku nak balas dendam balik utk 2 thn raya aku tak beshhhh..wahahaha..


ni pagi raya..siap awal sekali.. ehehe
ni gambaq amek kemarin, sebelum abang aku balik Johor.. baru la aku merasa ada gambaq sempena hari raya.. tu pun raya ke empat.. wuhahaha..

tunggu tahun depan memang aku balas balik.. dengan terawikh langsung x p..
inshaa allah tahun depan aku nak ganda kan semua nie.. hehehe

turn perempuan amek gambaq, Idris menyibuk nak jugak..


ni turn cucu lak.. Idris muka sedih.. hahaa


raya korang cena? mesti beshhh kan.....



xoxo

No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...