Thursday

Baru semangat nak buat keja!!

Bismillah..

As salam... lama aihh x update kan..
hahaha.. i was so busy with few reports.. hukhukhuk..

lagipun lately macam berapa semangat nak keja..
macam nak resign..dok umah.. haha..
baget semangat sangat la nak buat kerja rumah kan.. hahaa..
sama ja penat nya nanti kan.. hehe..
In shaa Allah, one day aku tetap akan resign jugakk..
nak jadi suri rumah.. hee.. tu cita cita aku la nie.. hehehe..

arini aku tetiba mai semangat apa tak tau..
tetiba nak kemas meja aku.. alang alang tu aku nak masuk GA Susun Atur Sioca tu..
hehe.. boleh kot noo.. hehehe..

ni secara keseluruhan meja aku kat pejabat nie..
serabut kan meja aku.. haha.. aku sendiri mengaku..
bukan apa..kebanyakkan benda atas meja aku tu, ada hat penting, ada hat xpenting..hahaha
lagipun ada jugak barang hat selalu guna, so aku xmau nak cari cari.. nak ada depan mata sentiasa..
senang, nak guna ja tequih amek.. xyah cari cari dah.. aku kan baloq kit.. heee...
meja aku dalam cubical 4 orang sekali..L shape la kot no.. aku pun xtau nama dia apa.. hehe..



ni sudut hat selalu aku guna..
kat situ la aku buat keja..kat situ la segala macam ketas ketas..
kat situ la aku makan minum.. kat situ jugak aku letak bantai tidoq.. hahaha..
serabut gila kan??


ni lak raga segala macam cop, puncher, calculator, klip paper, gam, kunci kunci, bisness card pun ada..
raga nie aku letak barang barang hat cepat aku nak sambaq.. tu yang main campak ja tu..hahaa



ni dekat monitor aku.. lagi la semak..huhuhu..
dengan ketas dok juntai juntai tu.. serabut mata..


ni lak tempat pensil pen pembaris segala mak nenek..calendar pun kat situ..
so ganggu sikit bila aku nak cakap tepon..wayar dia dok tertarik tarik calendar tu..
rimas aku tgk..



haa.. ni fail fail dan ketas ketas report bagai..
nak buang penting penting lak..
cuma last tray tu aku letak recycle paper..senang nak kira apa apa ka amek terus ja.. hehee
pastu mesin argox ngan fail 2 ketul tu xpenting pun aku biaq dok atas meja ni..

pastu aku sendiri serabut tengok meja aku..
aku stop buat keja sat.. aku pun mulakan 5s aku..
first sekali aku kasi buang apa yang aku xmau..
apa yang aku rasa xpenting..
ketas ketas yang penting penting aku masukkan dalam fail..

so jadi la macam kat bawah nie..
ok dak kawan kawan??
rasanya kena kemas lagi kan.....



aku simpan mesin argox dan fail 2 ketul tu dalam almari..
pastu aku alihkan raga serbaguna aku tu ke bahagian kanan lak.. senang nak capai kit..
hehe..



aku buang ketas ketas hat tak guna dan aku kemas sikit wayar wayar belakang tu..calendar aku alih p belah kiri..dekat kipas comel aku..




ni bila aku alihkan raga serbaguna tu, jadi la kemas sikit kan.. baru luas sikit aku nak tebaq ketas A3 ka apa..nak kira duit ka.. senang kit.. hehe
calendar aku boh kat tepi kipas comel tu..sebab kipas tu suka berpusing sendiri..so calendar tu jadi penyendai la.. haha..
mesin kira tu xleh alih.. sebab aku rasa macam ok dia dok situ..lagipun aku dok guna kira duit.. hehehe

pastu...



haa jadi la macam ni..

ok dak ...



SEBELUM
SELEPAS


kalo kurang kat mana mana.. bagi la cadangan ye..
aku xberapa pandai nak mengemas sangat.. nak pulak hat office punya nie..
mana boleh beria hias.. tu yang bunga ka seketul apa pun xdak..hehe..


syok jugak noo join GA bagai nie kan..
sambil nak bantai comei tu, meja aku  pun kemas..
kalo dak, dok serabut tu la.. hahaha..

so, syokknyeerrr kalo dapat bantai comel tuuu..
boleh bagi kat Fatimah..hehe..

kan Fatimah kann...

Ye ye bantai comeiiiii!!!







1 comment:

  1. wohoo!! baru semanggaatt nak kerja kannn...=) ada rezeki blh mng kan adik fatimah manisss....=)

    ReplyDelete

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...