Thursday

Baiti Jannati :: Bank Loan

Assalamualaikum..


Semalam suami balik keja bagitau orang bank dah kol soh submit few documents utk loan application..
Wahh!! teruja aku.. haha..
padahai baru nak submit loan, lulus ka dak xtau lagi kan..
tapi kalo dah xdak rezeki nak buat macam na kan.. hehe..

Utk loan nie, kami buat kongsi la..senang kit nak dapat rasanya kalo kongsi..org bank tu la kata.. hehe..
so ni antara document hat depa nak..
1) 3 bulan slip gaji
2) EPF statement 2012 & 2013
3) Surat pengesahan majikan
4) Statement bank account

tu ja dia mintak.. hehe..
kami dah bayaq duit booking ritu.. rm2k jugak booking..
harga rumah tu rm198k.. semi-D setingkat..4 bilik..
tanah bendang.. hehe..

aritu lalu kot situ tengok depa tengah dok tambak tanah tak abeh lagi..



aku snap gambaq ni time laki aku tengah drive..haha..
tu yang kelabu sikit tu..
yang ada papan tanda tu bukan taman hat kami booking..
taman kami tu tepi dia..
kebetulan kat situ nak naik dua taman sekali..
tapi kami amek lot hat belakang rumah bendang la..
sebab laki aku dia nak mengai dia kata.. hahaha..

cer ko tengok, lawa kan kawasan dia..hahaa - perasan
ada gunung jerai.. ada bendang..
tepi jalan.. hahaha..

In shaa Allah kalo ada rezeki kami..
dapat la merasa dok situ.. hehehe..


ok la byeeee



No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...