Thursday

Salam Tahun Baru

Bismillah


selamat tahun baru!
semoga tahun baru nie lebih baik dari sebelum nie..
In Shaa Allah...
Alhamdulillah..di panjangkan umoq ..
2012 beri saya seribu satu kenangan la.. ceeewahh!
of cos.. 
mengandung dan melahirkan Fatimah antara hadiah paling terbaik Allah kurniakan sepanjang 2012 kan..
selain tu.. beraya as husband and wife for da fes time..
beraya di rumah MIL dan bukan di rumah mak abah for da fes time..
macam macam lagi la..
pahit manis.. semua ada..
 hehehe..

Syukur sangat sangat..
Allah permudahkan penyusuan Fatimah..
dah masuk 2 bulan..
hopefully tahun baru nie, bertambah giat la mengepam.. hehe..
Alhamdulillah rezeki Fatimah pun x putus putus..
Fatimah pun sihat sihat saja... xdak la sakit sakit..
Alhamdulillah - rezeki jugak tu kan..
hehe..

nak kata azam baru tu, xdak la sangat kan..
tapi try to be better than before..
antara nya :-

1) Berdikari di rumah sendiri
sebelum nie xberapa sangat sebab time preggy tu suami banyak tolong..Alhamdulillah..
nak kena lagi mantap lagi bab rumah nie..
terutamanya memasak la.. hahaha

2) Isteri/Ibu yang baik dan breastfeeding exclusive
nak jadi Isteri yang lagi baik dari sebelum nie..
kena rajin jaga kebajikan suami..makan pakai.. keadaan rumah..
keadaan diri sendiri.. macam macam lagi kena perbetul.. huhu
nak sangat menyusu Fatimah sampai 2 thn.. In Shaa Allah..
seperti Allah syariat kan..so far Alhamdulillah..
nak lagi terer bab mengurus Fatimah.. sekarang ramai yang membantu.. hehe..

3) Tutup aurat dengan lebih sempurna
bukan sekarang x menutup aurat.. cuma belum sempurna as Muslimah sejati..
saya cuba nak berubah/berhijrah..
cara yang paling senang sekali nak berubah jadi
muslimah yang sempurna adalah tutup aurat.. mudah saja kan..
nak labuhkan lagi tudung..
longgaqkan lagi baju2 seluaq2..
stokin! penting..

pedulikan orang kata "tudung labuh tapi cakap kasaq"
betul tu.. nak ubah cara percakapan take time kan..
tapi usaha nak bertudung labuh tu satu pencapaian jugakk.
at least dia ada keinginan nak berubah kan..

4) mantapkan lagi solat dan bacaan Al-Quran
alhamdulillah..MIL selalu jugak tegoq2 bab mengaji nie..
kalo ada salah baca, selalu tegoq..

5) Jadi anak/kakak/adik/kawan yang baik

6) mantapkan lagi karier..
In Shaa Allah kalau ada rezeki kat tempat lain yang lagi better..
if xdak..masih disinie..try to be much better than last year..
try to give good quality of work..
time keja xmau merapu merapu dah.. hahaha..
yang paling penting..
pekakkan telinga butakan mata dengan pekara yang boleh x elok..
sensorang pun boleh survive..hehehe

bunga dah macam payung.. hahaha  >.<"



xoxo

No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...