Tuesday

Handle EBM : Storage Liner

Bismillah


dapat storage liner Jingle Jungle nie waktu beli breastpump
dia package sekali dengan 3 botol Bumble Bee + 3 ice pack Autumnz

g office kekadang kalo botol storage x kering lagi..
akan guna liner nie la..
lagipun liner nie save banyak space dalam cooler bag..
dah la dalam cooler bag masukkan corong pump sekali..
hehehe..

setiap kali pump, masukkan EBM dalam botol dulu..
balik rumah nanti transfer masuk dalam liner nie 5oz each
Fatimah sekarang minum dalam 4 - 5oz sekali..
depends la ikot anak minum brapa oz kan..

pastu macam na nak leper kan liner nie?
sebab nak kasik space dalam freezer...
kita x dak la deep freezer bagai..
freezer 2 pintu jewww..

memula sekali..
kasi buang angin dulu..
saya guna kabinet dapur utk buang angin dalam liner nie..
macam kat bawah nie..
letak liner tu dekat dengan paras EBM ja..
lebih sikit pun ok utk bagi EBM mengembang.. hehe



pastu leperkan macam kat bawah nie..
boleh la letak label bagai..
nampak x ada angin sikit dalam tu?
haa.. sebab nak bagi ruang EBM mengembang la..


dah tu terus masukkan dalam freezer..
kasi dia tidoq macam tu..


bila dah beku baru alihkan macam na pun xpa..
sebab dah beku..hehe..



senang ja kan..
dia teknik dia first sekali jangan malas la.. hehehe..
lagipun nak save tempat dalam freezer tu.. 
so penggunaan liner nie kira effective jugak la.. hehe..


selamat mencuba!!





xoxo



No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...