Sunday

Penurunan

Assalamualaikum..


wah wah! blog kini bernama The Lilis *lee + is* mcm chomel ja kan..haha..syok sendiri tau..hehe..
ok la..merapu sungguh kan sejak2 menghitung hari nie..hehe..sabaq saja la ek..hehe..


minggu nie ada p facial u!festime u!i like u! wah!teruja sungguh..muka rasa macam licin seperti muka idris saja..wah!hehee..p facial ngan kakten..belanja kakten sebab dah banyak tolong saya nie haa..hehehe


sebenarnya nak cerita tentang pernurunan nie..penurunan apa ek? haaaa...macam suprise tak?tak kan..huhuuu


macam nie..waktu kat facial tu ada try timbang berat..

tengok2 wah turun lagi 2KG!!

2KG?? berjaya juga ye..hehehe..kasi besar sikit hurup nie bagi semangat haha..aim lagi 3 kg..Lilis pun ada soh try turun lagi 3kg before wedding..ermm..saya akan cuba..hehee..waktu fasting month aritu dah turun 3kg..from 68kg to 65kg..now 63kg..so aim Insyallah 60kg..hehehe


berjaya jugak hasil daripada makan yang dijaga..diet yang seimbang..hehehe.. saya still makan nasik tau..bukan xmakan..xboleh kalo xmakan nasik sehari..so makan jugak tapi kuantiti sikit saja..lebih kepada lauk dan sayur lebih..

lagipun saya seorang yang suka makan ulam-ulaman..hehee..malam pun kadang2 xmakan sebab balik keja terus makan sebelum kol 8 ka..tapi kekadang tu makan jugak lepas kol 8 tapi sikit ja la..breakfast xpenah tinggai lagi la..selalu makan nasik lemak/bihun goreng/roti bakar/roti canai... walaupun breakfast makan makanan yang kolestrol2 tapi Alhamdulillah, mungkin sebab seimbang dengan sayur-sayuran dan ulam-ulaman kot..so macam ok..heee..so far Alhamdulillah...hehehe..

sekarang nie, kena maintain diet seimbang nie la..kena jaga makan..kena control makan..itu yang kekadang tersasar sikit nie..macam sekarang nie, mengidam sungguh burger McD..kalo xdapat pun burger Shon pun jadi la..burger Shon nie burger kat sungai yan tu..hehehe :p



see yaa!!






xoxo






No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...