Sunday

Seminggu yang TENSION!! tapi SOQ yg seronok

assalamualaikum...
saya kembali ye buku... rindu x? heehee..
banyak sangat yang nk diceritakan kat sini sebenarnya..satu2 la ek.. hehe..
seperti sedia maklum saya ke kl untuk seminggu ye..seminggu tu.. macam xpecaya tau..waktu dalam bilik sementara tunggu berbuka tu, selalu terpikir, xpa la gaji kecik pun tapi dapat peluang g kl, dapat task yang mencabar diri nie, dapat pengalaman.. Moga ini baik, Insyaallah...



**Perjalanan 14 Aug 2011**

bertolak dari rumah koi 11 lebih sebab dok qhalit tengok TV dan dok bersembang ngan Lilis.. oh!lupa lak~ Lilis mai umah waktu tu dari KN.. teruja kan..haha..xla..sebenarnya Lilis p antaq adik ke Uitm..so singgah la..lagipun sepanjang Ramadhan nie, memang xjumpa Lilis langsung..beliau sibuk ngan OT demi kesenangan kami bersama..ceh~!! ;-p

bertolak dari umah, pastu patah balik sebab tertinggai barang.. haahaa.. pastu terus ke SP amek ct.. pastu straight ke KL.. sampai KL dalam kol 5 lebih dah.. berbuka aritu makan burger ja sebab saya dah letih dop drive sensorang..bulan posa nie mencabar bab drive jauh2 nie..dahaga tu lebih.. hehe.. selesai ari pertama di KL..stay d Grand Season (GS)...dapat bilik 2306..tingkat 23 tu.. pastu bilik twin sharing yg sungguh selesa kecuali jamban nya yg agak kurang selesa sebab xdak paip cuma ada ayaq yg pancut dari mangkuk tandas tu...WHAT!?? ingat semua orang check in men lap ja ka..aish aish.. dah macam toilet kat KLCC dah.. hehehe..

malam tu tidoq awai tu sebab nak bangun soq awai kan..start soq koi 4 - 5.30 pagi.. so kena tidoq awai la..takut termiss soq satg, jenuh lapaq saya nie.. hehe.. koi sepuluh lebih Lilis kol pun dah x angkat sebab nyenyak den tidoq..baru ku tahu waktu tu, letih nya drive bulan posa nie kan.. x terbayang macamna la zaman Nabi dulu, siap g berperang lagi kan.. betapa kerdil nya saya nie.. ermmm (-.-")



** SOQ yang menyelerakan dan membulatkan**

kring kring kring.. alarm henset dah bunyi..lantas bangun dengan rakusnya ke bilik ayaq untuk buat apa yang patut kan.. pastu kejut ct, dah tgk tv dulu... semangat nie nak makan soq.. jakun seketika sebab xpenah deh makan soq kat hote...fes time..hahaha.. pastu turun la bawah kan xkan turun ke atas lak kan.. hehe.. tengok2 lauk nya sungguh lazat sekali..mai kita review makanan sepanjang SOQ kat GS nie.. hehe

15 Aug : sambai ayam, sotong masak lemak cili api, paru goreng sambai, sayoq campor kot pastu sup kambing..
16 Aug : ikan ketoi goreng, ayam masak gulai, daging sambai kot (xingat ari kedua), sayoq apatah xingat, sup kambing lagi
17 Aug : daging rendang, ayam kari, sambai sotong, sayoq xingat, sup kambing lagi
18 Aug : sambai ikan, daging kari, ayam rendang, sayoq xingat sebab xamek, sub ayam
19 Aug : sambai ikan lagi, sambai ayam, daging kari, sayoq xingat sebab xamek jugak, sub kambing

wah!~ lazat2 kan tapi makin hari makin jemu la sebab lauk yang sama jugak.. mula2 ingat ada la udang ka, pastu paru tu ulang kan ka..haha..tapi xdak.. mai ari last tu xlalu dah nak makan nasik, amek sikit buat lapik perut ja..pastu bedah cococrunch.. macam omputih dah ha soq..hehe...



**SOQ yang cuci mata**


tapi soq ni jadi seronok sebab start soq ke dua tu nampak sekumpulan lelaki rambut terpacak pagi2 ngan seluaq pendek bagai..dalam hati terdetik, depa nie men bola ka..sebab tengok stail macam pemain bola ja..muka sensorang baget hensem ja kan..tapi ada jugak la yang hensem..hahaha.. pastu buat xtau ja la kan dok melayan nasik lauk sedap2 nie siap p bangun tambah nasik lagi..hahaha.. pastu tetiba terpandang seseorang..eh!macam kenal ja mamat nie?tengok kat mana nie ek?ceh~tanya kat diri sendiri..pastu cakap kat ct..mamat tu macam indra putra ja pemain bola tu..ct kata ya la kot..xpasti kan..pastu nek ke bilik, ada la 2 mamat geng rambut cacak nie nek lift sekali..tengok kat baju dia belah belakang ada tulis TTeam kot.. apa tu.. yang khairi jamaluddin dulu ka?ct kata x..saya dok ia kan..haha..konpius nie..

esok tu, tnya lilis, si mamat indra tu men ngan team apa..dia kata terengganu la..tnya lagi TTeam tu apa..dia kata team terengganu la..tnya lagi yg KJ dulu tu apa..dia kata tu Myteam..dah terkubur lama dah.. oooooo.. saya silap rupanya..tapi jangkaan betoi la..sah la depa nie pemain bola..lilis dah bengang dah sebab dia kata awat asek tanya pasai bola ja tetiba..selalu xmau amek tau pun..hehehe.. pas dah bagitau dia, siap ngan pesan lagi lilis bagi..jangan p kenyit2 mata lak kat depa tu..hahhaah.. agak2 la cik lilis pun.. i ni tunangan orang.. hehehe..pastu buat xtau ja la kat depa2 tu.. xkisah pun kan.. cuma mula2 tu ja cam excited, mai ari kedua seterusnya dah rilex ja.. xdak apa pun.. dah saya nie membesaq ngan abah seorang pengadil bola FAM kan..so xrasa apa2 sangat..hehehe...



ok la buku.. nanti saya sambung ek cerita bermeeting sampai lebam dan tension tahap menguji keimanan posa.. hehehehehe..




ayuh kita ke terawih!!!











xoxo











No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...