Friday

Tanda Bersalin

Bismillah..

haritu saya nya EDD pada 20 Oct..
tapi haritu xdak tanda apa apa lagi..
so dok relax relax lagi la..

tapi malam tu..
ada macam tanda koko koko tu..
pastu macam senggugut sikit..
bagitau mak..

mak kata p la hosp..
lagipun dah sampai EDD kan..

tunggu sampai kol 11 malam baru decide nak g hosp..
waktu tu pikir "alah, hosp tu dekat ja" hehe..
g GH ja.. Hospital Yan..
service memang terbaik.. yang nie nanti kita cerita bab service hosp ye..hehe

siap siap bagai.. salam mak abah kakten semua..
sebab dah tau dah..
kalo g hosp nie confirm xbalik dah nie sampai bersalin kan..hehe

malam tu terus ke emergency la..
sampai sana terus ke wad bersalin..
diorang check VE dulu.. lum bukak apa apa lagi..
tapi still kena tahan la sebab dah sampai EDD kan..
Nurse kata anak pertama mau 12 jam lebih..
dari 1cm nak ke 2cm mau lama kan..
saya redha ja.. huhu

waktu tengah VE tu..suami dok tunggu kat luaq..
pastu CTG lak..
lama tunggu suami terus balik..
oh! rindu tau.. sayu pun ada.. hehe..

malam tu contraction dalam 20 min sekali tapi manja manja ja..
xrasa sangat..
hehe..

terus ke tenghari esoknya..
dah mula keluaq darah dengan lendir bergelen gelen..
sakit pun makin kerap..huhu..
nak rest pun x selesa..

petang tu nurse nak check VE sekali lagi sebab diorang tengok lain macam kan..
so buat VE, baru 2 cm...
time tu pikir lama lagi nie nak full bukak kan.. huhu..

suami mai antaq gulai teluq ikan..
tapi sempat makan seketul ja sebab dah sakit sangat malam tu..
bagi balik kat suami..
time bagi bekal tu kat suami, termenangis lak.. sebab sakit sangat..
suami pesan,. kuatkan diri.. insyaallah semua ok..

malam tu memang x leh tidoq langsung..
setiap 15 min contraction tu..
sakit sangat sangat.. macam nak tercabut pinggang..
macam senggugut tapi sakit lagi.. xleh nak bayang.. huhu..
nak terberak pun ada..

pagi tu breakfast minum milo dengan roti..
mau seminit terus muntah balik sebab contraction la..

pastu dalam kol 11 pagi macam tu
makin kerap ke toilet sebab macam nak terberak..
sampai terduduk kat katil..
bagitau adik nurse practical tu..
xtahan sangat nie.. nak terberak sangat sangat..
darah makin mencurah curah..

terus diorang soh berjalan ke bilik VE..
check tengok dah 6cm..
terus ke bilik bersalin..





nanti sambung ye.. hehe..




tidoq peluk Fatimah .. heaven!!








No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...