Sunday

Sebelum bersalin

Bismillah..

harinie nak story mory sikit kisah kisah perjalanan sebelum bersalin..
hehe..

banyak sebenarnya yang jadi sebelum bersalin nie..
mula sekali..

masuk ja minggu ke 38, hari jumaat 05.10.2012, baby dah kurang gerak..
kan kita kena catit pergerakkan baby..
macam biasa, pagi2 pas breakfast kat office terus bukak buku merah tu..
letak atas meja.. sebab setiap kali baby gerak terus catit kan..
hari jumaat tu.. dok sibuk2 buat closing, tengok jam dah kol 12..
tengok buku, "aih, x gerak2 lagi ka?"
pikir pikir balik kot busy sangat x sedar, mustahil sangat kan..
terus sms suami, terus suami bawak g hospital..

macam biasa, if ke hosp, memang kena check in la..
so check in la hosp Yan 2 malam.. hehe..
07.10.2012 dah check out.. doctor bagi MC lak 5 hari kau..
seronok gila.. haha..

pastu terus ke 09.10.2012..
kami ke Sg. Petani, Elit ada interview di Sharp..
sementara tunggu Elit interview, ke Gurun semula sebab kena g klinik...
check up minggu 38 kan..
pastu sementara tunggu saya nak check up sebab ramai gila lak time tu..
abah dengan Idris g amek Elit dulu..
pas dah setel semua di klinik, kena g Sg. Petani semula sebab Elit ada interview satu lagi..
so saya bagitau abah, terus pegi SP lak..kalo nak balik rumah pun dah xsempat dah..
so kami ber4 pun terus la ke SP..

ondaway tu...dekat Bedong..kat Simpang Permaipura tu..
EXCIDENT!!!!

nak di jadikan cerita, sebelum tu, saya dok marah2 Idris..
so time tu dia dok diam diam la..
xmacam selalu mana tau nak duduk..
nak kesana kesini dalam keta tu..
waktu tu, Idris dok depan..ada bantal bantal penuh keliling dia..
saya dengan Elit dok belakang..

excident tu jadi kat simpang..
abah straight, kereta pakistan jual karpet tu x berhenti nak keluaq simpang..
abah dah tekan brek..tapi dah x sempat, apa lagi.. terus langgaqq la..
lepas excident tu..kami semua tergamam lagi..
saya terus sakit perut..
Idris dah menangis gila gila dah..sebab terkejut..
seb baik dia dok diam, kalo x mau keluaq kot cermin depan..
abah dah terdiam kat stereng kereta..berdarah kepala..
elit pun dah berdarah dagu dagu..

pastu ada lelaki India mai bukak pintu..
tengok ada orang mengandung kan..
terus ramai orang mai keliling..
waktu tu bagitau abah..sakit perut nie.. sambil menangis.. hehe.. i drama queen sikit.. hehe..
Idris menangis x behenti lagi kan..

suasana time tu memang macam dalam drama la..
sebab ada budak kecik..
warga emas darah penuh kepala..
pompuan mengandung lagi.. huhuhu..

pastu orang ramai dok pimpin kami soh rehat kat tepi dulu..
kami memang landing terus kat tepi jalan tu..
memang tergamam lagi terkejut pun sama..
sementara tu kol suami soh mai tengok..
sebab ada askar baik hati nak hantaq g hosp..
sebab saya sakit perut sangat sangat time tu..
kaki pun sakit.. huhuhu..
lagipun abah dah berdarah darah kepala kan..

lepas tu, saya abah dan Idris terus ke hosp..
abah ke wad kecemasan..saya diorang bawak ke wad bersalin terus..
time tu memang cuak..
kot kena paksa bersalin..
di hosp SP tu diorang wat CTG..
pastu kena tahan sehari..
diorang nak monitor sebab takut ada pendarahan dalam perut..
kat hosp SP diorang x da la check kaki sebab perut lagi penting kan..
diorang risau kat kandungan ja..

pastu dapat MC lagi 3 hari..
so minggu tu dari 08.10.2012-12.10.2012.. memang MC seminggu straight..
seronok kauuu!!!!


yang x seronok nya rupanya kaki nie RETAK..huhuhu...
tulang dah bengkang bengkok dah.. huhuhu..


ok la..tengok pic lepas excident ye..
nanti kita story bab bersalin lak yee... heeheeheee.

terukkan.. huhu

cermin pecah kena kepala abah.. x pakai tali pinggang lagi kan.. huhuhu

kereta pakistan jual kapet..

duit duit duit.. >.<


bye!!










No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...