Monday

Berpiknik di hari Jumaat









Assalamualaikum..










enterprem dgn adi-6 di teluk batik..hehe






tajuk entry macam orang malas p keja kan?hehe.. sebenarnya ari jumaat tu saya rajin woo..p jugak keja tapi amek half day di saat2 akhir la.. sebab mula2 tu plan xmau p.. otak ligat dah pikir macam2..satg dalam keta mesti sakit kepala, nak muntah angin la..tapi kalo dok di rumah pn, takut lak, satg nk makan sorang2.. ermm (>.<).. *macam2 haku pikir kan*










tapi last minit, amek ja la halfday..senang cerita.. lagipun time tu dah siap semua keja. (yaka?ermm..pikir lagi)...dalam koi 1 abah,mak, kakten n Adi ke-6 mai.. perut time tu xyah cakap la.. mintak di top up kan makanan la tu..tapi tahan ja dulu sebab abah nk rushing p solat jumaat.. saya sempat tidoq terlentok dlu kt belakang sebab perut dah masuk angin.. waktu tu dah pikir dah yang satg mesti sakit kepala + nak muntah + xsedap badan.. huhu..


sampai kat mana ek abah benti sembahyang..xingat nama tempat tu.. p pejabat pos dlu.. balik dari pejabat pos sementara tunggu abah abeh solat, makan laksa dlu kt kedai tepi jalan tu...nasi xberapa lalu sangat.. ok la jgk perut ni di isi.. dok krok krek krok krek dari tadi kan.. hehe..



tp ingat kan dah ok.. tp bila masuk dalam keta balik nk p lumut, dia mai dah penyakit dalam keta ni.. sakit kepala + nak muntah tu.. dugaan sungguh.. huhuhu.. benti kat rnr, solat n abah nak makan nasik ja.. huhuhu.. beli la asam + kacang rebus tp last sekali bagi kt amin ja.. sebab beli ingat nk makan tp last2 xlalu lak.. huhu.. dugaan dugaan...



sesi muntah + sakit kepala kita skip dlu ek.. hehe.. buat geli nak makan ja kan.. (- - ")








sampai di lumut tu.. terus amek amin dan terus ke teluk batik.. ni kira 2nd time la sampai kat teluk batik nie.. seronok dan cantiknya...


mak buat spageti aritu utk amin la.. faveret dia tu.. saya mampu tgk ja sbb xmakan makanan berbentuk seperti mee.. cuma ratah kuah sebab ada mushroom dan ayam berketul-ketul..kuah spageti ni mak x guna Prego tau.. mak buat sendiri tau.. hebat x? hebatkan..hehe..


pas dah jumpa amin, piknik2, sembang2, terus antar amin balik ke Mimet sbb dia ada test malam tu..hehe... kami pun terus balik la.. ondaway balik tu benti kat taiping nya rnr sebab ada orang mau mandi.. sapa tu? Haku la tu.. sebab kepala macam nak pecah dah.. huhuhu.. pas dah benti n mandi kt taiping tu, terus balik rumah dalam keadaan x sedar sebab terlena sebab dah mandi sehinggat kepala terasa seperti ringan ja.. hehehe..


layan gambar ja la ek.. hehehe..














perjalanan ke lumut di hari jumaat..








dah sampai teluk batik.. chantiknyaaaa...










spagetti yang kuahnya sedap.. xpecaya?tengok kt bawah tu..












ni bukti nya.. ratah kuah ngan ayam ketul2 tau.. hehe












amin selera ja pekana spagetti..












berpiknik..hehe








tengok tu orang gemuk sedang mengorek isi ayam dalam kuah..haha









haku mengorek isi ayam lagi tu.. hahaha












muka senyum kekenyangan.. yang ci kocik tu senyum sebab dapat jumpa paksu dia.. hehe












mak dengan c kocik posing kt tepi pantai...










alhamdulillah...seronoknya kalo dapat relak macam ni slalu kan kan kan.. bila mau cuti lagi nie.. hehehe...




















xoxo














peace!












No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...